Title Image

Taustaa

Säätiön taustaa

Antero Parma aloitti sukellusharrastuksen 60-luvulla. Aktiivisen kerhotoiminnan aikana hän koulutti monilla sukelluskursseilla yli tuhat sukeltajaa maan suurimmassa urheilusukelluskerhossa Urheilusukeltajat ry:ssä.

Tältä ajalta on perua myös kiinnostus meriarkeologiaan. Myös vaimo Merja löytyi sukellusharrastuksen parista. 70-luvulla harrastus muuttui työksi sukellusalan yrittäjyytenä. Tänä aikana ehdittiin mm. rakentaa ja toimittaa sukellusveneitä, painekammioita ja nostaa laivahylkyjä muun työsukelluksen ja varustekaupan lisäksi. Myöhemmin liiketoiminta laajeni mm. pneumatiikka- ja hydrauliikka-alan sekä konepaja ja mm.traktoreiden valmistusalan yrityksiin. Myös edellisten polvien aikanaan alulle saattaman kotiseutumuseon myötä historiallinen aspekti on ollut vahvasti elämässä mukana.

Oli tullut jälleen hetki ajatella eteenpäin. Oman historian lähtökohdista muotoutui ajatus perustaa säätiö joka tukee Itämeren luontoon ja vedenalaisen kulttuuriperintöön keskittyvää tutkimusta. Koemme, että juuri nyt tämä painotus on mitä ajankohtaisinta ympäristön muuttuessa jatkuvasti ympärillämme, samalla kun tutkimuksen haasteet eivät näytä tulevaisuudessa ainakaan helpottuvan tai yksinkertaistuvan.

Haluamme tällaista tutkimusta ja toimintaa tukemalla omalta osaltamme edistää tieteelliseen tutkimukseen perustuvien, järkevien ratkaisumallien löytymistä, jotta tulevatkin sukupolvet voisivat nauttia terveen ja elinvoimaisen Itämeren rikkaasta luonnosta ja arvokkaasta vedenalaisesta kulttuuriperinnöstä.